Çikolatalı Köpük (Mousse) Tarifi
Bugün Ankara'da hava o kadar soğuk ki, yaz mevsimini yaşıyor olduğumuza inanmak çok zor. Aslında şimdi sıcacık bir çorba tarifi olacaktı da onu anlatacaktım size şu kara bulutlara karşı. Akşam yapar içerdiniz mis gibi. Ama maalesef hazırda bekleyen bir çorba tarifim yok. O yüzden çikolatalı mousse'la (mus) idare edeceksiniz. Bu, "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler"den daha kötü oldu galiba:) Bu arada evde tavuk suyum var, akşama tavuk suyuna çorba yaparım ben kesin özendirmek gibi olmasın ama:)
Dün akşam bir hamaratlığım tuttu mutfakta ki sormayın gitsin. Akşam yemeği için domates yemeği yaptım. Fotoğraflarını çektim sizin için, en yakın zamanda paylaşacağım. Ailemin yanındayken yazları her hafta en az bir kere pişerdi bizim evde. Çok keyif alarak yediğim tam bir yaz yemeğidir. Hele de yanında karpuz varsa başka hiçbir şey aramam ki akşam da öyle yaptım:) Yemek pişerken bir yandan da fırın sütlaç hazırladım. İlk denememdi bu o yüzden pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Tarifi kendi damak zevkime göre mükemmelleştirdiğim zaman sizlerle de paylaşacağım.
Dün kandildi malum. Sütlaçları fırına verdikten sonra da hemen bir kandil simidi yoğurdum. Sütlaçları çıkarıp onları fırına verdim. Onlar pişerken yemek yedik. Yemekten sonra evde bulabildiğim komşulara simit dağıttım. Sütlacı yaparken bir yumurta sarısı kullanmıştım. Kalan yumurta akı ziyan olmasın diye onu da beze yapıp attım fırına. Tabi bu arada kandil kutlamaları için eş, dost, akraba ile telefon görüşmeleri de yapıldı. Saat neredeyse dokuz buçuk oluyordu işim bittiğinde. Kendimi hemen bir sütlaçla ödüllendirdim:) Tadı çok güzeldi ama pirinci biraz fazla gelmiş. Bunu ileriki zamanlarda ayrıntılarıyla konuşuruz zaten merak etmeyin.
Şimdi asıl tarifimize gelirsek. Tatlımız bir çoğunuzun da bileceği gibi THY menülerinin harika tamamlayıcısı çikolatalı mousse. Lezzetine göre değerlendirildiğinde pratik sayılabilecek bir tarif. Şimdi hazır karışımları da var sanırım. Ama kendi ellerinizle yapıp, aman da ne güzel yapmışım ellerime sağlık diyerek yemek varken niye acaba ne katkı maddeleri var bunun içinde diye düşünerek yiyesiniz ki. Haa yok ben hiç öyle şeylere takılmam diyorsanız da bu yazdıklarımı okuduktan sonra hazır karışımları tüketirken aklınızda hep bir soru işareti olacağından eminim. Çok kötüyüm ben biliyorum:)
Afiyetle kalın...
Malzemeler
- 100 g bitter çikolata,
- 100 g sütlü çikolata,
- 200 ml krema (1 paket),
- 60 g tereyağı,
- 1/4 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış).
Hazırlanışı
- Çikolataları, sütü ve tereyağı bir tencereye alın ve ben mari usulü ocağa alın,
- Onlar erirken yumurta akını kar gibi olana kadar (kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde) çırpın,
- Ayrı bir kaba kremayı alın ve koyulaşana kadar çırpın,
- Çikolatalı karışımı derin bir kaseye boşaltın,
- Vakit kaybetmeden içine yumurta sarısını ekleyip hızlıca çırpın,
- Yumurta akını da ekleyip karıştırın,
- Kremayı parça parça ekleyip karıştırın,
- Karışımı servis kaplarına boşaltıp dolaba kaldırın,
- En az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Bu Tarifin Yanına Ne Gider?
Benzer Tarifler
Toplam 130 Yorum
- ceylan: Çok lezzetli ve hafif oldu çok teşekkürler ☺️💕 13 Nisan 2022 21:45
- Kevserin Mutfağı: Ellerine sağlık😊 14 Nisan 2022 01:02
- DilanB: Videolu tarifi izleyerek yapmıştım, sütü kaçırmışım o yüzden koymadan yapmıştım 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra dayanamadık 10 dakika da buzlukta bekletip denedik gerçekten muhteşem olmuş! Teşekkürler tarif için! 30 Mart 2022 14:49
- Kevserin Mutfağı: Afiyet olsun😊 30 Mart 2022 19:56
- Banu: Zamanla (ve belki de yaşla birlikte) nasıl da değişiyor insanın damak tadı. Eskiden pastalarda içimi bayan şeyken THY ile yavaş yavaş alıştı damak tadım galiba. Ve bir gün geldi pat diye canım ister bile oldu. Her şeyine dikkat edip (kremayı bile özel özel tikveşli aldım evde başka marka varken) tarife tam riayet ederek (uğruna iki yumurta ertesi sabah omlet için hazır hale geldikten sonra🙈) yaptım veeee efsane bir şey oldu. Ben kendime çok da çikolata aşığı değilim derdim, meğer damak tadıma en uygun halini bulmamışım:) 07 Aralık 2020 22:27
- Kevserin Mutfağı: Çok mutlu oldum😊 Afiyet olsun😊 07 Aralık 2020 23:57