Çilekli Pamuk Prenses Tarifi
Blogun en sevilen tariflerinden biri olan pamuk prenses bu kez de çilek mevsimi şerefine çilekli olarak karşınızda. Prenses lokumunu daha önce deneyip sevdiyseniz, çileği de seviyorsanız 1 saniye bile beklemeyin tarifi denemek için. Fevkaladenin fevkinde bir tarif oluyor.
Tarifi daha önce denemeyenler için ufak bir hatırlatma; prenses lokumu Türk lokumu kıvamında uzayıp giden bir yapıda olmaz. Süt ve irmikle bu yapıda bir lokum elde etmeyi beklemek de yanlış olur zaten. Prenses lokumu sütlü irmik tatlısının top yapılıp hindistan cevizine bulanmış halidir.
Ben lokumların içinde minik çilekler kullandım. Ama malum genellikle çilekler devasa boyutlarda oluyor. Küçük çilek bulamazsanız büyük çilekleri ikiye veya dörde bölerek de kullanabilirsiniz. Ama bu şekilde kullandığınız takdirde çilekler su salacağı için lokumları daha kısa sürede tüketmenizde fayda var. Doğranmamış çilekle 2 güne kadar dayanabilecekken doğranmış çilekle yapılan tatlıyı aynı gün içinde yemelisiniz.
Afiyetle kalın...
Malzemeler
- 3 su bardağı süt,
- 8-10 yemek kaşığı irmik (ben Filiz marka kullandım),
- 1 tatlı kaşığı tereyağı,
- 7 yemek kaşığı şeker (çok tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz),
- Hindistan cevizi,
- 25 adet minik çilek.
Hazırlanışı
- İrmik ve şekeri süte ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin,
- Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın,
- Altını kapatıp iyice soğumasını bekleyin,
- Elinize ceviz büyüklüğünde bir parça alıp ortasına çileği yerleştirin ve yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın (Şekil verirken ellerinizi ıslatın, bir süre sonra şekil veremeyecek kadar elinize yapışmaya başlayınca ellerinizi yıkayıp işleme devam edin).
Afiyet olsun…
01 Nisan 2020 19:11
05 Ocak 2020 16:51
30 Haziran 2018 13:11